top of page
p9r-2zfw_edited.jpg

I nostri formaggi

​Italgotti erbjuder ett brett sortiment av italienska ostar, allt från klassiska vällagrade hårdostar till krämiga färskostar. 

Du beställer vissa ostar i lösvikt efter önskad storlek i gram. Minimivikt per beställd ost är 200 gram. Då ostarna skärs till för hand direkt ur dess ursprungsform kan mindre viktavvikelser förekomma. Du debiteras alltid för den verkliga vikten av dina beställda varor.

Vissa ostar i lösvikt kan på efterfrågan vakuumförpackas i samband med köp.

Under respektive produkt i vår webshop kan du läsa om dess innehåll.

Är du allergisk eller överkänslig mot vissa födoämnen kan du alltid fråga oss om produktens innehåll om du är osäker.

Upptäck nya favoritostar genom att börja handla hos Italgotti redan idag!

Våra ostar

Förvaring och servering

Conservazione e presentazione 


FÖRVARING

Ost ska alltid förvaras i kylskåp.  +4 till +8 C. är den optimala temperaturen för bästa hållbarhet för din ost. 

Hårdostar har lång hållbarhet och vakuumförpackad hårdost kan förvaras i kylskåp i flera månader.

Efter vakuumförpackningens öppnande bör hårdosten förvaras i en glas- eller plastbehållare med tätt åtsittande lock. Detta för att osten ska behålla fuktnivån, för att skydda den från syre samt undvika att den tar smak av andra livsmedel som förvaras i kylskåpet.


Hårdostar kan utveckla lite mögel på ytan. Det betyder inta att osten har blivit dålig. Möglet kan inte tränga ned i osten då ostens fett förhindrar detta. Eventuellt mögel avlägsnas lätt genom att skära eller hyvla bort den utsatta biten.

Mjukostar är ofta ätmogna redan vid inköp och har en betydligt kortare hållbarhet än hårdostar. 

Mjukostar behöver andas och de förvaras med fördel i bakplåtspapper eller smörgåspapper för att inte torka ut. Även perforerad plast- eller aluminiumfolie passar bra att förvara mjukosten i.

SERVERING

För att ostens smak, doft och konsistens ska vara optimal bör osten vara tempererad när du serverar den. Hur länge du bör ha osten i rumstemperatur innan servering beror på ostens sort och storlek. 

Mjukostar behöver runt en timme i rumstemperatur för att komma till sin fulla rätt, medan en hårdost blir optimal att äta redan efter en halvtimme.


Använd helst separata knivar då du serverar de olika ostsorterna så att smakerna eller ostens mögelkulturer inte blandas. 

bottom of page