t0bzPaTg_edited.jpg

Alimentari

På Italgottis matmarknad finner du noggrant utvalda italienska delikatesser som förhoppningsvis skänker dig lite middagsinspiration och matlagningsglädje.

Under respektive produkt i vår webshop kan du läsa om dess innehåll.

Är du allergisk eller överkänslig mot vissa födoämnen kan du alltid fråga oss om produktens innehåll om du är osäker.

 

Vår matmarknad

I nostri alimentari

På Italgottis matmarknad kan du beställa noggrant utvalda delikatesser som förhöjer din matlagning.

IMG_4084.jpg
2020-06-05 18.03.46-1.jpg
IMG_3633_edited.jpg

Olio extra vergine d'oliva - Novello, Marchesi

Novello-olja är en speciellt fin olivolja som kommer från den första kallpressningen av säsongens olivskörd. 

Detta flytande gröna guld finns endast i begränsad upplaga färdig att avnjutas droppe för droppe till bords och över din mat.

Olio extra vergine d'oliva - Cartapaglia, Marchesi

Detta är en förstklassig kallpressad olivolja med fruktig och harmonisk och doft och smak av oliver.

Denna unga olja är guldgul till färgen och balanserar sötma med smått kryddiga smaknoter. 

Oljan finns i två storlekar, 250 ml och 750 ml.

Olio extra vergine d'oliva, Altona

Altona-oljan tillverkas av en småskalig familjeägd producent i Umbrien.

Oljan är en mycket fin kallpressad extra jungfruolja som är gulgrön till färgen.


Altona-oljan har en intensiv pepprig smak av oliver med toner av tistel och nyklippt gräs.

IMG_3618_edited.jpg
2020-12-12 11.13.20-1.jpg
2020-12-12 11.10.49.jpg

Olio extra vergine d'oliva, Sabina DOP

Sabina DOP är en kallpressad extra jungfruolja vars tillverkning har varit densamma sedan antiken.

Sabina DOP har en gyllengul färg med gröna reflektioner, dess smak är aromatisk och den maximala syrahalten är 0,60%.

Oljan finns i två storlekar, 250 ml. och 750 ml.

Olio extra vergine d'oliva, tartufo bianco

Olio extra vergine d’oliva, tartufo bianco är en olivolja med en fruktig doft och smak som har lagrats och smaksatts med torkad vit tryffel.
Det färdiga resultatet är en balanserad smaksättare som sätter guldkant på din matlagning.

Tartufata

Tartufata är en lyxig och delikat tapenade som innehåller en balanserad blandning av sommartryffel och svamp.


2021-05-08%2013.58_edited.jpg
IMG_4280.jpg
IMG_3996.jpg

'Nduja

’Nduja är en bredbar rökt salamikräm med mycket hetta där den lysande röda färgen kommer från torkad röd chilipeppar. Resultatet är en smakexplosion där hettan från chilifrukterna möter den mjuka och smakrika salamin.

Pesto Calabrese

Pesto Calabrese är en klassisk produkt som har sitt ursprung från Kalabrien.
Denna Kalabresiska specialitet är smakrik och krämig tomatpesto smaksatt med pecorinoost och mandel.

Agromonte, ciliegino rosso

Agromonte tomatsås är en färdig tomatsås tillverkad av passerade söta röda körsbärstomater från Sicilien.
Tomatsåsen är kryddad med bland annat färsk basilika vilket ger den en välkänd smak av medelhavet.

2021-08-23 17.48.41-1.jpg
2020-12-12 11.14.42-1.jpg
kUVZHspg_edited.jpg

Agromonte, ciliegino giallo

Agromonte tomatsås är en färdig tomatsås tillverkad av passerade söta gula körsbärstomater från Sicilien.
Tomaterna har skördats för hand och därefter tillretts omsorgsfullt enligt traditionella metoder.

Pacchetella di pomodorino del Piennolo del Vesuvio S.U.B.

Pacchetella di pomodorino del Piennolo del Vesuvio S.U.B. är filéer av Piennolo-tomater som odlats vid foten av vulkanen Vesuvio.

Piennolo-tomater har med sin unika smak ett högt gastronomiskt värde och passar därför perfekt att avnjutas som pastasås, på din hemmagjorda pizza, till en frasig bruschetta eller som tillbehör till skaldjur och fiskrätter.

Pomodori pelati, biologici

Pomodori pelati, biologici är saftiga skalade hela tomater som har odlats under fullständigt ekologiska former. 

Pomodori pelati biologici har en fyllig och söt smak och passar utmärkt till såser och andra tomatbaserade rätter.

2021-08-28 12.42.38.jpg
IMG_4419.jpg
2021-08-28 12.44.27.jpg

Spaghettoni no. 220, Rummo

Spaghettoni no. 220 är extra kraftig spaghetti som med sin rustika form ligger väldigt nära den klassiska hemmagjorda pasta i både smak och utformning.

Linguine no. 13, Rummo

Linguine är en klassisk pastasort som traditionellt ofta serveras med skaldjur såsom vongole, musslor eller havsborrar.

Bucatini no. 6, Rummo

Bucatini no. 6 är en karaktäristisk ihålig pasta som används i de klassiska och världskända rätterna pasta Carbonara och pasta all'Amatriciana.

2021-08-28 12.38.32-1.jpg
IMG_4422.jpg
2021-08-28 12.47.19.jpg

Pappardelle no. 119, Rummo

Pappardelle no. 119 är en bred pasta som gör sig som allra bäst till rätter med kraftig smak, såsom vilt- eller svamprätter.

Tagliatelle no. 107, Rummo

Tagliatelle härstammar från regionen Emiglia Romana och serveras traditionellt med olika såser med både kött och fisk som bas.

Penne Rigate no. 66, Rummo

Penne Rigate no. 66 är en av de mest mångsidiga och allmänt använda formerna av de italienska pastaformerna. Dessa räfflade rör av ekologisk pasta kombineras perfekt med alla typer av såser, allt från klassiska till mer moderna, kreativa rätter.

IMG_4416.jpg
IMG_4430.jpg
IMG_4090.jpg

Paccheri no. 111, Rummo

Paccheri representerar den traditionella Neapolitanska pastan från Kampanien. De stora rören är lämpliga tillsammans med krämiga fiskrätter och fylliga köttbaserade såser eller som pasta som gratineras i ugnen.

Orecchiette no. 87, Rummo

Det här är din produktbeskrivning. Ge en kort beskrivning och lista viktiga egenskaper, pris och annan information som kan vara relevant för potentiella köpare. Du kan även lägga upp en bild eller video som visar hur produkten ser ut och lockar användare att köpa.

Spaghetti no. 3, Rummo

Spaghetti no. 3 är Rummos glutenfria variant av en av världens mest kända pastaformer.

IMG_4094.jpg
IMG_4040.jpg
IMG_4038.jpg

Linguine no. 13, Rummo

Linguine no. 13 är Rummos glutenfria variant av linguine.

Mezze Penne Rigate no 28, Rummo

Mezze Penne Rigate no. 28 är en mindre och glutenfri variant av den mest mångsidiga och allmänt använda formen av de italienska pastaformerna.
Dessa små räfflade rör kombineras perfekt med alla typer av såser, allt från klassiska till mer moderna, kreativa rätter.

Elicoidali no. 49, Rummo

Elicoidali no. 49 är en mindre och glutenfri variant av den klassiska pastaformen Maccheroni. 
Dessa små räfflade rör kombineras perfekt med alla typer av såser, allt från klassiska till mer moderna, kreativa rätter.

IMG_4037.jpg
6bifb8Fw_edited.jpg
2021-01-04 14.51.01.jpg

Mezzi Rigatoni no. 51, Rummo

Elicoidali no. 49 är en mindre och glutenfri variant av den klassiska pastaformen Rigatoni. 
Dessa små räfflade halvrör kombineras perfekt med alla typer av såser, allt från klassiska till mer moderna, kreativa rätter.

Farfalle, 6 colori

Farfalle, 6 colori är en handgjord italiensk gourmetpasta i sex olika färgsprakande färger vilket ger din maträtt en artistisk touch.

Pastan är gjord på endast naturliga ingredienser och har smak- och färgsatts av naturliga råvaror. 

Linguine al limone

Linguine al limone är en handgjord italiensk gourmetpasta som är smaksatt med citron.

Linguine al limone passar utmärkt att servera till olika fisk- och skaldjursrecept.

2021-03-21 15.15.38-1.jpg
2020-12-12 11.23.48.jpg
2021-01-04 14.38.27-1.jpg

Linguine al peperoncino

Linguine al peperoncino är en handgjord italiensk gourmetpasta som är smaksatt med chili.

Linguine al peperoncino passar utmärkt att servera till olika pastarätter, såsom med kött, fisk och grönsaker.

Spaghetti, bio

Spaghetti, bio är en bronsvalsad italiensk gourmetpasta tillverkad av ekologiskt högkvalitativt solmoget vete från Italien.

Maccheroni, bio

Maccheroni, bio är en bronsvalsad italiensk gourmetpasta tillverkad av ekologiskt högkvalitativt solmoget vete från Italien.

2021-03-21 16.02.03-1.jpg
IMG_4157.jpg
IMG_4163.jpg

Lumaconi

Lumaconi fär en bronsvalsad italiensk gourmetpasta tillverkad av ekologiskt högkvalitativt solmoget vete från Italien.

Lumaconi passar utmärkt att fyllas med kött eller grönsaker för att sedan tillagas i ugn. Alternativt kokta med en mustig sås eller gryta som tillbehör. 

Aceto balsamico IGP, rött sigill

Aceto balsamico IGP med det röda sigillet har lagrats i trätunnor av olika ädla träslag under 4 års tid.
Balsamicon har en aromatisk och rik smak som passar utmärk till vardags på din sallad, på kött, i din sås och marinad eller ringlad över grillade grönsaker.

Aceto balsamico IGP, blått sigill

Aceto balsamico IGP med det blåa sigillet har lagrats i trätunnor av olika ädla träslag under 7 års tid. Den slutliga lagringen i tunnor av enträ ger Balsamicon en aromatisk och rund smak som passar utmärk till din omelett, eller ringlad över grillade grönsaker, pastarätter och risotto.

IMG_4152.jpg
IMG_4165.jpg
IMG_4175.jpg

Aceto balsamico IGP, gyllene sigillet

Aceto balsamico IGP med det gyllene sigillet har lagrats i trätunnor av olika ädla träslag under 10 års tid. Den slutliga lagringen i tunnor av enträ ger Balsamicon en söt och rund smak som passar utmärk till vällagrade ostar, över din efterrätt och glass, eller ringlad över färska frukter och grönsaker.

Condimento Cervino all'aceto balsamico di Modena

Condimento Cervino all'aceto balsamico di Modena har lagrats i trätunnor av olika ädla träslag under 16 års tid och har en söt och rund smak där varje krämig droppe förhöjer din maträtt.

Condimento Monte Rosa all'aceto balsamico di Modena

Condimento Monte Rosa all'aceto balsamico di Modena har lagrats, reducerats och förfinats i trätunnor av ädla träslag såsom ek, körsbär, kastanj, mullbär och en under 25 års tid.  Den färdiga exklusiva produkten har en söt och rund smak där varje krämig droppe förhöjer din maträtt.

IMG_4205.jpg
img_8614.jpg
IMG_4041.jpg

Condimento Monte Bianco all'aceto balsamico di Modena

Condimento Monte Bianco all'aceto balsamico di Modena är resultaten av en exceptionell kombination av druvmust och vinäger som i decennier vilat och förfinats på träfat av ek, kastanj, en och mullbär.  Den färdiga 40-åriga produkten har en utpräglat söt och rund smak där varje krämig droppe förhöjer din maträtt.
Detta är verkligen en smakupplevelse utöver det vanliga!

Agrodolce Bianco

Agrodolce Bianco från Giuseppe Giusti är en söt-syrlig smaksatt balsamico som framställts genom att druvjuice från varsam pressning av den söta Trebbiano-druvan blandas med högkvalitativ vinäger. 

Agrodolce Bianco är en mycket fräsch och balanserad balsamvinäger med ett brett användningsområden. Denna söta balsamico passar utmärkt som tillbehör till exempelvis kokta eller färska grönsaker, sallad, fiskrätter och fruktsallader.

Crema a base di aceto balsamico di Modena IGP, tartufo

Crema a base di aceto balsamico di Modena IGP är en smaksatt glaze av balsamvinäger perfekt att både förhöja och dekorera alla typer av rätter med en extra sötma och smak.

Crema a base di aceto balsamico di Modena IGP, tartufo är smaksatt med svart tryffel. 

IMG_4043.jpg
IMG_4042.jpg
2021-03-07 15.17.37.jpg

Crema a base di aceto balsamico di Modena IGP, fico

Crema a base di aceto balsamico di Modena IGP är en smaksatt glaze av balsamvinäger perfekt att både förhöja och dekorera alla typer av rätter med en extra sötma och smak.


Crema a base di aceto balsamico di Modena IGP, fico är smaksatt med fikon.

Crema a base di aceto balsamico di Modena IGP

Crema a base di aceto balsamico di Modena IGP är en glaze av balsamvinäger perfekt att både förhöja och dekorera alla typer av rätter med en extra sötma och smak.

Chinotto, Sanpellegrino

Chinotto är en ikonisk italiensk dryck med en klassisk och unik smak och arom som härstammar från chinottoapelsinens eteriska oljor blandat med doften av apelsinblom och örter.
En dryck med en distinkt och intensiv smak där varje klunk balanserar aromen av sött, kryddigt och bittert.

2021-01-30 12.07.10-1.jpg
2021-01-30%2012.04_edited.jpg
2021-01-30 12.04.43.jpg

Grissini, classico

Dessa grissini är spröda delikata italienska brödpinnar bakade på extra jungfru olivolja.


Grissini, classico har bakats enligt tradition och endast smaksatts med en nypa saltflarn. 

Grissini, rosmarino

Dessa grissini är spröda delikata italienska brödpinnar bakade på extra jungfru olivolja.


Grissini, rosmarino har bakats och smaksatts med den välsmakande medelhavskryddan rosmarin. 

Grissini, sesamo

Dessa grissini är spröda delikata italienska brödpinnar bakade på extra jungfru olivolja.


Grissini, sesamo har bakats och smaksatts med den fylliga smaken av rostade sesamfrön. 

2021-01-30 12.07.22-1.jpg
2020-06-27 18.28.26-1.jpg
2020-06-27 18.24.24-1.jpg

Grissini, pizza

Dessa grissini är spröda delikata italienska brödpinnar bakade på extra jungfru olivolja.


Grissini, pizza har smaksatts med välsmakande pizzakryddor. 

Fikonmarmelad

Denna fikonmarmelad kommer från ett ekologiskt fikonjordbruk i soliga Kroatien.

Marmeladen innehåller endast naturliga råvaror och har ett högt fruktinnehåll.

Fikon- och apelsinmarmelad

Denna fikon- och apelsinmarmelad kommer från ett ekologiskt jordbruk i soliga Kroatien.

Marmeladen innehåller endast naturliga råvaror och har ett högt fruktinnehåll.

2020-06-27 18.26.22-1.jpg
IMG_4284.jpg

Kvittenmarmelad

​Denna kvittenmarmelad kommer från ett ekologiskt jordbruk i soliga Kroatien.

Marmeladen innehåller endast naturliga råvaror och har ett högt fruktinnehåll

Crema spalmabile al pistacchio

Crema spalmabile al pistacchio är en bredbar pistagekräm färdig att användas.
Krämen är mjuk och len med en god och välbalanserad smak av pistage.

Klicka hem dina italienska delikatesser redan i dag!

Kontakta oss