2020-04-25 18.12.20.jpg

Affettati

Affettati (kallskuret) är ett vanligt inslag i den italienska matkulturen.

Man serverar sina charkuterier tunt skivade till förrätt "Antipasti", förslagsvis tillsammans med goda ostar, melon och ett passande gott bordsvin.

Italgottis sortiment av italienska lufttorkade charkuterier består av handplockade varor av högsta kvalitét och smak.​

Under respektive produkt i vår webshop kan du läsa om dess innehåll.

Är du allergisk eller överkänslig mot vissa födoämnen kan du alltid fråga oss om produktens innehåll om du är osäker.

 

Våra charkuterier

I nostri affettati

Hos Italgotti kan du beställa lufttorkade charkuterier som helvara och i vissa fall skivat efter önskad vikt i gram.

Då naturlig förekommande viktminskning sker vid lagring av lufttorkade charkuterier kan mindre viktavvikelser förekomma vid leverans av beställda helvaror. 

Lufttorkade charkuterier kan vid efterfrågan skivas och/eller vakuumförpackas i samband med köp.

1752-TOSCANA-BUONISSIMA-Finocchiona-IGP-10x250g.jpg
1748-TOSCANA-BUONISSIMA-Salame-con-Cinghiale-10x230 g.jpg
1750-TOSCANA-BUONISSIMA-Salame-con-Tartufo-10x230g.jpg

Salame finocchiona

Salame finocchiona är en smakrik salami på högkvalitativt grovmalt och saftigt fläskkött.

Salame finocchiona har en fräsch smak av fänkkål och är helt fri från både gluten och laktos. 

Salame al cinghiale

Salame al cinghiale är en salami på högkvalitativt grovmalt fläsk- och vildsvinskött.

Salamin levereras vakuumförpackad färdig att lätt skivas i föredragen tjocklek.​

Salame al tartufo

Salame al tartufo är en förstklassig salami på högkvalitativt grovmalt och saftigt fläskkött smaksatt med tryffel.​

Tryffelsalamin har en väldefinierad och karaktäristisk smak och doft av tryffel och är helt fri från både laktos och gluten. 

IMG_7874.jpg
IMG_7893.jpg
IMG_7892.jpg

Salame Napoli

Salame Napoli är en smakrik salami på högkvalitativt grovmalt fläskkött.


Salame Napoli är en salami som balanserar sötma med en väl avvägd chilihetta.

Prosciutto di Parma

Prosciutto di Parma är en benfri lufttorkad skinka som lagrats i minst 15 månader.

Denna Parmaskinka är tillverkad av högkvalitativt italienskt griskött som manuellt och omsorgsfullt har skurits till och rensats från naturliga hårdnader och fett.

Prosciutto di Parma är en smakrik lagrad skinka med balanserad sälta som passar utmärkt som både pålägg, på en charktallrik eller som buffé.

Prosciutto, San Daniele

San Daniele är en förstklassig och exklusiv lufttorkad skinka som tillverkats enligt samma tradition i århundranden.

Varje skinka är ett eget hantverk framställt av experter med stor erfarenhet och yrkesstolthet. 

Prosciutto San Daniele har lagats i minst 18 månader och har en delikat och söt smak istället för den robusta sältan som brukar följa med vällagrade lufttorkade charkuterier. Varje saftig skiva har vita marmoreringar som bidrar till skinkans goda smak och mörhet. 

IMG_0505.jpg
IMG_0710.jpg
2021-01-17%2015.05_edited.jpg

Guanciale (griskind)

Guanciale är lufttorkad griskind från de centrala regionerna av Italien. Denna delikatess kan ses som en lyxig variant av lufttorkad bacon/pancetta. 

Det lufttorkade kindköttet behandlas enligt tradition med en speciell kryddblandning vilket gör guanciale till en mycket smakrik ingrediens inom italiensk matlagning. 

Pancetta (sidfläsk)

Pancetta är kallrökt och lufttorkat sidfläsk som rimmats, kryddats och lagrats enligt italienska hantverkstraditioner.


Pancetta har en mild rökig smak där salt och sött möts i en underbar kombination.

Porchetta d'Ariccia

Porchetta en saftig fläsksida rullad och fylld med aromatiska örter och kryddor. Köttet långgrillas tills det är smältande mjukt och dess svål krispigt och knaprigt.

Porchetta d’Ariccia är traditionellt kryddad med doftande rosmarin där den goda örtsmaken tillsammans med det saltade fläsket ger köttet en underbar smak.

image0.jpeg

Bresaola (nötlår)

Bresaola är en charkuterivara tillverkad av den finaste biten av lufttorkat nötlår som kryddats med havssalt. 

Bresaola är ett vanligt inslag i det italienska köket där den ofta serveras som förrätt, gärna på en bädd av rucola, toppad med stora flingor av färskriven parmesanost, en skvätt färskpressad citronsaft, ringlad fin olivolja och nymalen svartpeppar. 

Vi har italienska charkuterier för alla tillfällen!

 

Förvaring och servering

Conservazione e presentazione 


FÖRVARING

För att få ut det bästa av dina lufttorkade charkuterier är det viktigt att förvara dem rätt. Optimal temperatur för bästa hållbarhet är mellan +7 till +15 C.


Hållbarheten för helvaror är flera månader. Lufttorkade charkuterier som du köpt som helvara och som du ännu inte har öppnat eller skivat kan förvaras antingen i kylskåp eller upphängd på en sval och mörk plats. Vid förvaring utanför kylskåp fortsätter charken att sakta lagras och ju längre lagringstid desto fastare/hårdare blir charken med tiden.


Efter att du börjat skiva charken förvaras den bäst inlindad i tyg i kylskåpet. Har du skurit bort en stor bit svål från prosciutton eller skinn från salamin kan den bortskurna biten med fördel användas som fuktbevarande “lock” mot snittytan innan du rullar in charken i tygstycket/handduken och lägger den i kylskåpet. Charken håller då i ett par månader.


Skivade lufttorkade charkuterier som vakuumförpackats håller i flera veckor. Skivorna ska alltid förvaras i en plast- eller glasbehållare med tätt åtsittande lock i kylskåp för bästa hållbarhet efter öppnande av dess vakuumförpackning. Efter öppnande bör dessa ätas inom en vecka.

SERVERING

Lufttorkade charkuterier serveras ofta i tunna skivor, där skivornas tjocklek minskar med tilltagande smakstyrka i produkten.


Lägg fram charkuterierna ca. 20 – 30 minuter innan servering för att bäst få fram smakerna, samt för att underlätta separering av skivorna.


Servera gärna charkuterierna i en smakordning som blir logisk för smaklökarna. Börja med milda charkuterier och avsluta med de mest smakrika.


Addera gärna tillbehör som kompletterar den salta smaken av charken såsom ost, frukt, grönsaker – eller bara ett klassiskt vitt bröd med olivolja.